Ocenění 2024

MarmmelLady získala prestižní ocenění Great Taste 2024 s celkem 9 hvězdami

Máme obrovskou radost, že se můžeme pochlubit skvělým úspěchem na prestižní světové soutěži Great Taste 2024.  Naše džemy si letos odnesly hned devět hvězd. Oceněny byly všechny naše zaslané produkty, což potvrzuje, že kvalita a řemeslné zpracování, na které klademe důraz, mají ve světě potravin a nápojů své pevné místo.

Ocenění pro naše džemy

Nejvyšší ocenění, 3 hvězdy Great Taste, získal náš Pomerančový džem. Toto ocenění je udělováno pouze výjimečně chutným produktům a my jsme nadšeni, že se náš džem zařadil mezi ně. Dalšími oceněnými produkty jsou Kdoulový džem a džem Červený pomeranč s Kampotským pepřem, které obdržely 2 hvězdy. Džemy Červený grapefruit s medem a Pomeranč s Aperolem pak byly oceněny jednou hvězdou.

Great Taste je největší a nejrespektovanější akreditační soutěží pro potraviny a nápoje na světě, a získat zde ocenění je snem každého výrobce. V letošním ročníku soutěžilo neuvěřitelných 13 672 produktů z celého světa, přičemž porota ocenila pouze ty nejlepší z nejlepších. Celkem bylo letos uděleno 3 938 produktům 1 hvězda, 1 386 produktů obdrželo 2 hvězdy a pouhých 266 produktů získalo nejvyšší 3 hvězdy.

Je to již popáté, co naše marmelády získali ocenění Great Taste, a pokaždé je to pro mě splněný sen. Když jsem začínala s výrobou džemů u kuchyňského stolu, nedokázala jsem si ani představit, že jednou budu stát po boku nejlepších výrobců potravin a nápojů na světě. Získat podruhé za sebou 3 hvězdy Great Taste je pro nás obrovský úspěch a potvrzení, že kvalita a poctivá práce jsou oceněny.

Co je Great Taste?

Great Taste je uznávaná značka kvality, kterou aktivně vyhledávají jak milovníci dobrého jídla, tak prodejci. Soutěž je organizována britskou Guild of Fine Food a každý produkt je hodnocen anonymně, aby byla zajištěna naprostá objektivita. Hodnotí se pouze chuť, nikoliv obal či marketing, a porota složená z více než 500 odborníků hodnotí potraviny během více než tří měsíců.

Letos probíhalo hodnocení 92 dní v Dorsetu a Londýně a přihlášené produkty pocházely z 115 zemí po celém světě. To jen potvrzuje prestiž a globální dosah této soutěže.

Kde zakoupit oceněné džemy?

Naše oceněné džemy jsou k dispozici na našem e-shopu www.marmellady.cz. Pro milovníky kvalitních potravin doporučujeme navštívit naše stránky a vychutnat si džemy, které byly označeny za excelentní porotci největší světové soutěže. Potkat se můžeme také na farmářských trzích. Proto nás nezapomeňte sledovat na sociálních sítích ať vám nic neunikne.

Kompletní seznam letošních vítězů Great Taste najdete na webu Guild of Fine Food. Pokud rádi objevujete kvalitní potraviny, navštivte také farmářské obchody, delikatesy a nezávislé prodejny, kde jsou tyto oceněné produkty k dostání.

Sledujte nás na sociálních sítích Instagram a Facebook@marmellady.cz a zůstaňte v obraze o novinkách a dalších úspěších.